urban trail 2016                           DEN HAAG URBAN TRAIL 3 JULI 2016

       

Op zondag 3 juli werd een prestatieloop in het centrum van Den Haag georganiseerd in het kader van Urban Trail Netherlands.
                                             

Vanaf 09:30 uur vertrokken zo'n 3000 lopers vanaf de Turfmarkt bij het stadhuis door de Q-park parkeergarage aan de Grote Markt, via de Wagenstraat, door het Theater aan het Spui, langs de Dunne Bierkade naar de Paviljoensgracht, waar de lopers in opgewekte stemming een rondje door het Heilige Geest Hofje liepen, veel lopers vonden dit een mooi fotomoment en maakten een selfie of groepsfoto met het Hofje als decor. Aanvankelijk was er angst voor filevorming voor het Hofje, vandaar dat er buiten voor de poort een violist zorgde voor entertainment. Maar achteraf was deze angst ongegrond, in twee uur tijd zijn er 3000 lopers zonder problemen door het Hofje gelopen.

Om 11:30 uur was iedereen gepasseerd en werd de loop voortgezet door de binnenstad langs de Grote Kerk, door de Passage, het museum Gevangen Poort, de paleistuinen, de Franse tuin van de Raad van State, de 's-Gravenhaagse Stadsrijschool en tenslotte het Binnenhof en de Koninklijke Schouwburg met de finish op het Muzenplein.

                                                                                                              
Het was een prachtige zonnige dag waarop in korte tijd 3000 lopers kennis maakten met het leven in een Hofje en de bewoners op hun beurt werden aangespoord ook zelf zo veel mogelijk te bewegen.

Als de Urban Trail volgend jaar weer in Den Haag wordt georganiseerd, zijn wij graag weer van de partij. Er zijn dan, gezien het enorme succes van het fenomeen Urban Trial, ongetwijfeld nog meer enthousiaste deelnemers.