struinen 2017

Struinen in Haagse Tuinen 2017Dit jaar neemt Het Heilige Geest Hofje voor het eerst deel aan het tweejaarlijkse evenement
"Struinen in Haagse Tuinen" of op z'n haags "Stgùine in Haagse Tùine".
Het evenement zal plaatsvinden in het weekend van 24 en 25 juni van 11:00 tot 17:00 uur.


Ons Hofje doet alleen op zaterdag mee en is zondag gesloten

Bij binnenkomst in het Hofje, gelegen in het Oude Centrum van Den Haag, zult u direct de rust en stilte ervaren, dit in contrast tot de hectiek van het centrum. U gaat als het ware terug in de tijd, uw blik wordt direct naar de eeuwenoude juttepeer getrokken die, centraal, pontificaal en trots al eeuwen waakt over ons Hofje. Onze "jut" is de eerste gecultiveerde perenboom van Nederland en geplant in 1647. De binnentuin, verdeeld in vier kwadranten, is nu ingericht als siertuin, maar is in vroeger jaren ook een moestuin, groentetuin en bleekveld geweest.
Maar waarom zoveel vertellen over de tuin, kom zelf naar het Heilige Geest Hofje, lekker struinen en ontdekken.

Wel verzoeken wij u vriendelijk om tijdens uw bezoek binnen de taxushagen te blijven en niet uit eigen beweging over de paden voor de huisjes te lopen. Respecteert u s.v.p. de privacy van onze bewoners. Als er bewoners zijn die het leuk vinden om hun eigen tuintje te laten zien, zullen die ongetwijfeld zelf contact met u zoeken.


Op bovenstaande foto ziet u de toegang tot onze tuin. De binnentuin ligt zo'n 25 cm. onder straatniveau. Bezoekers die slecht ter been zijn, houdt rekening met het afstapje. U ziet dat er voor rolstoelen een af/oprijplaat aanwezig is.

Waar  moet u zijn? Klik HIER voor info en om eventueel uw route te plannen.
Tot ziens in onze binnentuin, tot zaterdag 24 juni.