monumentendag 2018

                                   Monumentendag 2018

Zaterdag 8 september is ons hofje van 10:00 uur tot 17:00 uur weer geopend voor publiek en bent u van harte welkom. Maak een wandeling door de tuin, een praatje met bewoners en vergeet uiteraard niet om de voor deze gelegenheid opengestelde regentenkamer te bezichtigen. In de regentenkamer zijn gedurende de hele dag bestuursleden aanwezig om u te vertellen over de geschiedenis van ons ruim 400 jaar oude monument en het prachtige altaarstuk, dat is geschilderd door Anthonie van Blocklandt (omstreeks 1533 geboren in Montfoort en overleden op 18 oktober 1583 in Utrecht).


Naast de regentenkamer is ook ons gastenhuis geopend, zodat u een goede indruk kunt krijgen van de grootte en inrichting van een hofjeswoning.

                                                           

Uiteraard is er ook ruimte voor muziek. We hebben een Ukelele Sextet bereid gevonden om deze dag op te treden en gedurende de dag enkele concerten van ongeveer een half uur te verzorgen. Het sextet staat onder leiding van Hans Walthaus en bestaat verder uit zijn vrienden: Hens, Anke, Annette, Bert en Ernst.

                                                           
We hopen op mooi weer, nee, we gaan zonder meer uit van mooi weer. Volgens "Buienradar" blijft het droog, maar mocht het onverhoopt toch gaan regenen, wat funest is voor de instrumenten, dan wordt er opgetreden in de regentenkamer.