monumentendag 2015

                                                                             

                                                                                                                                                                                                                       
Monumentendag 2015, zaterdag 12 september, met dit jaar als thema: "Kunst & Ambacht".

De weersverwachting was ongunstig, er was regen voorspeld. Rond 11 uur vielen er inderdaad een paar spetters, voor de rest van de dag was het gelukkig prima monumentenweer. Niet veel zonneschijn, maar de temperatuur was zeer behaaglijk.

In de Regentenkamer was gedurende de gehele dag de heer Jansen Schoonhoven (regent) aanwezig om bezoekers te informeren over de historie, het heden en de toekomst van ons Hofje, 's morgens hierin bijgestaan door de heer Erdbrink (rentmeester).

Het eerste van de in totaal vier concerten die Giuditta Isoldi
, Kaori Katayama en Soledad Brondino deze dag zouden geven, vond ook plaats in de Regentenkamer, omdat rond dat tijdstip net de eerder genoemde spetters vielen. De andere concerten konden allemaal in de binnentuin ten gehore worden gebracht. Het trio, vertolkte barokmuziek op hobo en fagot van o.a. de Engelse componist Henry Purcell, de Zweed Johan Helmich Roman en de Duitse componisten Georg Philipp Telemann en Georg Friedrich Händel.

                                         

Degenen die op de tijdstippen van de concerten ons Hofje bezochten vielen met hun neus in de boter. Met een kopje koffie of thee, al dan niet met gebak, konden zij op het terras in de binnentuin genieten van een gratis openluchtconcert.

                                         

Lisa Vugteveen en Hatice Kilin
ç, alumni van de KABK met als afstudeerproject ons Hofje, hadden een unieke expositie ingericht in een op het ogenblik in ons Hofje te huur staande woning. Ook zij hadden over belangstelling niet te klagen en vonden het naar eigen zeggen een superleuke en leerzame dag.

Doordat het de hele dag droog bleef mochten we weer veel bezoekers verwelkomen in ons Hofje. Ook dit jaar is het weer gissen naar het aantal, we komen simpelweg niet aan turven toe. Het waren er honderden. Het was druk, het was gezellig, het was uitstekend weer, dus wat wilden we nog meer en wat maakt het uiteindelijk dan nog uit hoeveel het er exact zijn geweest.

Iedereen wederom hartelijk dank voor zijn inzet en enthousiasme, uiteraard mogen we ook dit jaar de hoveniers van Henri de Jong niet vergeten, net als voorgaande jaren was men weer vol lof over de tuin. Een plaatje!

                                              Tot ziens in 2016!  Ons Hofje bestaat dan 400 jaar!