monumentendag 2014
Monumentendag 2014, zaterdag 13 september, met dit jaar als thema: "Op reis".

De weergoden zijn ons goedgezind. Zon, een paar wolkjes, een graad of 22 en achteraf gezien de hele dag droog. Kortom, perfecte omstandigheden voor een geslaagde dag.

De poort staat "wagenwijd" open, de Monumentenvlag hangt uit en vanaf het eerste moment stromen de  bezoekers binnen. Volgend jaar moet er iemand bij de poort turven, zodat we het exacte aantal bezoekers weten. We schatten het nu op zeker zo'n 500. Van het in één van de kwadranten ingerichte terras werd intensief gebruik gemaakt.
Op het terras met een kopje koffie of thee, of wandelend door de tuin, kon iedereen genieten van muziek van Wolfgang Amadeus Mozart, Iwan Müller, Joseph Pranzer, Anton Stadler en Carl Philipp Emanuel Bach, uitgevoerd door Kayo Nishida en Juan José Molero Ramos op historische klarinet.

                                                               


In de Regentenkamer waren de regenten aanwezig om vragen van bezoekers over het Hofje te beantwoorden en tekst en uitleg te geven over het paneel boven de open haard, rond 1580 geschilderd door Anthonie Blockland van Montfoort. Momenteel moeten we ons "behelpen" met een prachtige reproductie ter beschikking gesteld door het Catharijneconvent in Utrecht, waar het origineel hangt ter gelegenheid van de expositie "Ik Geef Om Jou! Naastenliefde door de eeuwen heen". Deze expositie is nog tot en met 1 maart 2015 te bezoeken. www.catharijneconvent.nl

                                                     

Het beheerdersechtpaar runde  het terras en zorgde voor verse koffie en thee, daarbij vanwege de enorme drukte bijgestaan door enkele familieleden, die eigenlijk voor de muziek waren gekomen. Veel bezoekers waren geïnteresseerd in het gastenhuis, bleek uit de vele vragen die de beheerders hierover kregen.
Ook waren zij vol lof over het onderhoud van de prachtige tuin, dit komt geheel op het conto van de hoveniers van Henri de Jong. www.henridejong.nl

Iedereen hartelijk bedankt voor zijn inzet en enthousiasme en de bezoekers uiteraard voor hun komst.
                                     Tot ziens in 2015!